Nepotřebujete náhodou výbojky?

Nepotřebujete náhodou výbojky?

By 0 Comment 24. 2. 2019

Již několik desítek let uplynulo od chvíle, kdy si lidstvo počalo svítit i jedním z nejmodernějších druhů zdrojů světla, výbojkami. Už tak dlouho se v nejednom případě sází právě na výbojky a rozhodně nic nenasvědčuje tomu, že by se na tom mělo v dohledné době něco změnit. Jednoduše proto, že ač jde o vrstevnice leckoho z nás starších, rozhodně nemohou pomýšlet na odchod na zasloužený odpočinek. Takový, jaký postihl třeba klasické žárovky.
Výbojky jsou totiž moderními a kvalitními zdroji světla, na něž se vyplatí vsadit.
A co že to vůbec jsou ty ?

neony

Jedná se v podstatě o uzavřenou trubici naplněnou směsicí plynů, které se liší podle druhu té které výbojky, v níž se ukrývají i dvě či více elektrod, přivádějící do nitra oné trubice elektřinu. Čímž vzniká to nejdůležitější, k čemu výbojky potřebujeme, tedy světlo. Vysoce intenzivní světlo různých barev, nalézající uplatnění třeba v blescích fotoaparátů, v zářivkách, neonových nápisech nebo CO₂ laserech.

Co se sortimentu týká, setkáváme se na trhu s výbojkami halogenidovými a sodíkovými, z nichž mají každé své specifické přednosti, pro něž si je kupci volí. A při této volbě rozhodují především:

polaroid

  1. Značka. Je nasnadě, že laciná imitace nikdy neposlouží tak, jako kvalita nesoucí označení Osram nebo Philips.
  2. Tvar takového zdroje. Někde více vyhovuje výbojka kompaktní, jinde spíše lineární anebo trubicová, respektive reflektor.
  3. Typ reflektoru.
  4. Teplota chromatičnosti alias barva světla.
  5. Světelný tok pohybující se mezi 1100 a 220000 lumenů.
  6. Příkon.
  7. Produktová řada.
  8. Pracovní poloha.
  9. A podobně.

Moudří rozhodně volí v první řadě značkové výrobky od již zmíněných výrobců Philips a Osram. Jichž je k mání víc než dost pro to, aby si vybral každý z nás. Právě tyto jsou vysoce kvalitní a spolehlivé, jak o tom svědčí zkušenosti z celého světa, kde všude jsou k mání.
Tu pravou výbojku si vybere dozajista každý z našinců, a to navíc i klidně z domova prostřednictvím internetu, na němž může každý použít pro usnadnění pátrání i vyhledávací filtry. A pokud tomu snad nerozumí, je tu vždy k nalezení i někdo, kdo dobře poradí. A pak už jde vše jako po drátkách, protože je všechno skladem a ihned připraveno k expedici. Aby si každý mohl kvalitně a přitom levně svítit.